Marennes

Marennes is een heerlijke plek om vakantie te vieren. Het prachtige landschap met zowel bos als strand en de heerlijke temperaturen maken van Marennes een waar vakantieparadijs.

Cultureel erfgoed

Marennes is een levendige plaats met veel cultureel erfgoed, zoals kastelen, kerken en zelfs een waar fort. Met een authentiek dorpsplein en een eigen haventje vormt het een idyllisch plaatje. De omgeving is heel bekend vanwege de oesterkweek. Het eten van deze heerlijke delicatesse onder het genot van een glas plaatselijk gebrouwen cognac maakt het vakantiegevoel helemaal compleet.

Het water op

In de haven bij de idyllische strandjes vertrekken dagelijks bootexcursies. U kunt hier natuurlijk ook uw eigen hengel uitgooien. Houdt u van watersporten? Hier is een rijkelijk aanbod. Surfen, kano- of kajakvaren, zeilen, noem maar op. De baai van La Grand Conche is een moderne badplaats met een boulevard waar u lekker kunt winkelen, waarna het heerlijk genieten is met een drankje bij een van de strandtentjes.

Actief

Om al uw zintuigen mee te laten genieten, kunt u de omgeving het best verkennen te paard, op de fiets of lekker wandelend. Zo ontdekt u de unieke flora en fauna. Uniek zijn de ooievaarsnesten en wist u dat er wel vijftig soorten wilde orchideeën op Marennes voorkomen?

Bijzondere bezienswaardigheden:

Fort Boyard : Dit fort is in opdracht van Bonaparte gebouwd en heeft als decor gediend voor het tv-programma en 2 films. Helaas is het niet te bezichtigen, maar de aanblik vanaf de boot is de moeite waard.
Cognacstokerijen: Hier zijn er verschillende van, zowel de grote huizen alsook de minder bekende. Een rondleiding met als afsluiting een proeverij is een echte aanrader.
De oesterkwekerijen: Omdat Marennes het hart van de oesterkwekerij is, heeft u overal mogelijkheden dit proces te bezichtigen in een van de oesterhuisjes.
Museum La Cite de l’huitre: Mocht u nog meer willen weten over de oesterkweek, dan vindt u in dit museum alle informatie.