Poitou-Charentes

Camping Sequoia Parc en het stadje Marennes liggen in de Franse streek Poitou-Charentes. Deze prachtige streek ligt ten zuiden van de Loirestreek aan de lange oceaankust van de Charente en kenmerkt zich door zijn gevarieerd landschap. Zo vind je er bossen, maar ook stranden, verschillende eilandjes en moerassen. Het is een waar avontuur om hier doorheen te fietsen of te wandelen. Mocht je kunnen paardrijden, dan is dat natuurlijk de mooiste manier om deze omgeving te verkennen.

Potiers

De grootste stad is Potiers en omdat hier ook universiteiten zijn, heeft het een breed scala aan uitgaansmogelijkheden. Potiers is een van de oudste steden en heeft daarom een rijke historie, die zich kenmerkt door oude straatjes, kerken en gebouwen.

Poitou-Charentes is bekend om de vele wijn en cognacsoorten. De wijngaarden bieden een prachtig uitzicht tijdens uw fiets- of wandeltochten en een bezoek aan een van de wijn- of cognachuizen is dan ook zeker aan te raden. De rondleiding sluit u af met een heerlijke proeverij. Dat is toch het ware vakantiegevoel.

Eilanden

Bij de kust liggen vier bijzondere eilanden:
Aix: Dit eiland is autovrij en alleen te bereiken per boot. U kunt hier genieten van een ongerepte natuur en een prachtige omgeving.
Re: Typisch van dit eiland zijn de witte huisjes met groene raamkozijnen en oranje dakpannen.
Oleron: Door de beweging van het water hebben zich hier zogenaamde zoutpannen ontwikkeld. Verder is ook dit eiland authentiek en ongerept.
Madame: Dit kleine eilandje is bij eb toegankelijk over het zogenaamde ossepad. Het is hier vooral interessant voor lokale vissers. Langs de kust zie je dan ook bijzondere hutjes op palen, van waaruit men vist.

De bevolking

Omdat het toerisme hier nog niet echt heeft toegeslagen zijn de mensen nog authentiek. Altijd goedlachs, vriendelijk en bourgondisch. Ze geven je het echte vive-la-France gevoel, wat natuurlijk bijdraagt aan een geweldige vakantiebelevenis.